Huhei, hvor det går! Jeg rekker nesten ikke henge med i svingene for tida, men det er kanskje ikke bare jeg som gjerne skulle hatt noen ekstra timer i døgnet i desember?
Jeg har hatt litt uflaks i det siste, så noen av innleggene jeg hadde tenkt å dele med dere, er ikke blitt noe av. I dag kommer i stedet en samling tips, et variert dryss, som snøfnugg på en vinterdag!
-En søt vin i full størrelse som gikk ned i pris med 110 kroner ved månedsskiftet, og som sikkert vil stå godt til julens fruktdesserter og småkaker, nemlig denne.
-En hvitvin som ble lansert i november, en sauvignon blanc fra Sør-Afrika som jeg likte godt, denne. Den er aromatisk og intens, med tropisk frukt, urter og et hint av te. Rik, fyldig og sjenerøs, men med fin syre og frisk, lang finish.
-For to år siden tipset jeg om julegaveviner her på bloggen, og det innlegget kan kanskje komme til nytte i år også?
-En vin jeg selv håper å finne under treet: denne. (Har sagt ifra til foreldrene mine, hoho.) Dette er en av de beste amerikanske chardonnayene jeg har vært borti. Notatene mine fra pressesmakingen lyder som følger: «Flott, dyp farge. Moden og varm. Ananas og gul plomme. Presis. Intens. Mineralsk. Moderne; frisk og syrlig. Lang, kremet ettersmak. Sitter som et skudd.»
-Vil man bestille og sende polvarer som julegaver, så har polet en kjekk side her. Det er også mye spennende hos Apéritif, i form av kurs, ny kunnskap og inspirasjon, se bare her.
(Jeg kan for øvrig tipse om at jeg nylig har lagt ut ei liste med julegaveideer på min personlige blogg, for dem som vil ha flere!)
-Ei magnumflaske med matvennlig barbera d’Alba som ble satt ned med 140 kroner 1. desember, denne. Noe å finne fram til en stor vennemiddag når vi endelig kan samles igjen!
-De to grønne kokebokforfatterne Mia og Mari har laget et digitalt julehefte som man kan laste ned gratis, og som er fullt av fristende mat, lure løsninger og god stemning! Juleheftet kan man få tak i her!
-Årets Blossa-gløgg er smakssatt med mynte og grønn te. Det er alltid spennende å se hva som er årets smak, synes jeg, og denne utgaven er skikkelig frisk og morsom!
-Om du trenger en god (eller dårlig) unnskyldning: 99 reasons to drink wine, fra WineFolly.
-Har du prøvd sekt, altså tysk musserende, til den kraftige julematen? Denne har jeg nevnt før, men den er en veldig fin introduksjon til sekt, og den er nå ute i ny årgang. Den byr på fin fruktkonsentrasjon, tropiske smaker, et hint av mineraler, frisk syrlighet og lang ettersmak.
God førjulstid, mine venner! Smil og skål herfra!