Informasjon / Kontakt

Vin og vegetar!

Fordi «biffvin» ikke appellerer til alle.
Fordi god mat kan bli enda bedre med rett drikke ved siden av.
Fordi stadig flere legger om kostholdet eller vil kutte ned på kjøttinntaket.
Fordi man skal ta vegetarmat på alvor, og samtidig ha det gøy.

Vin og vegetar skrives av Synne. Hei, det er meg!
Jeg er journalist (Journalisthøgskolen i Oslo) og sommelier (UK Sommelier Association i London 2015/2016, pluss Vinfagskolen i Oslo 2016/2017).
Jeg har vært pescetarianer – altså en vegetarianer som spiser fisk en gang iblant – siden 2004.
Jeg er skikkelig, skikkelig glad i vin, og ekstra begeistret for syrefriske hvitviner og sånt som sprudler.

Jeg skriver også bloggen Et dryss kanel, forresten, om hverdagsgleder og eventyr.

I to år (2017-2019) jobbet jeg som sommelier på vinbaren Champagneria i Oslo. Våren 2019 ble vi nominert til «Norges beste lille vinkart» av Norsk Vinkelnerforening og Kapital, det var stas!
Høsten 2019 begynte jeg som sommelier på spistestedet Sorgenfri på Aker Brygge, og dette er min nåværende stilling.
Av integritetsgrunner omtaler jeg ikke produkter som står på menyen der jeg jobber.

Kurs eller smaking?
Jeg kan tilpasse tema, lengde og nivå til anledningen, og stiller opp med glede til vinklubbkvelden, firmafesten, sommeravslutningen, bursdagsfeiringen eller utdrikningslaget!
Spørsmål, innspill eller andre henvendelser?
Ta gjerne kontakt via epost: synne[at]vinogvegetar.no

Skål!

(Her har vi et bilde av meg med vin og katteører på balkongen. Hvorfor ikke, liksom.)

Cheers / vinogvegetar.no

Oppslag og opptredener og sånt:
Gjest i podcasten Veganpodden, 2017
Konsulent for Oslo Vegetarfestival, 2018
Foredragsholder under Smaksfestivalen, 2017+2018
Kursholder på Norsk Kyllingfestival (!), 2018

Togfører på Oslo Vinfestival, 2017+2018+2019
Nominasjon til Norges beste lille vinkart, 2019
Oppskrift i Vinbris, 2019
Sitering i annonse og intervju i pressemelding fra Interbrands, 2019
Nominasjon til Norges beste vinkart i kategorien Beste lille vinkart, 2019
Sommerintervju i Dagbladet, 2019
Førsteplass i blindsmakingskonkurranse på Sommelierens dag, 2019

Blog favicon by EmojiOne

vin til vegetarmat, vegansk vin, vegetarisk vin, vegetarvin, vin til vegetar, veggisvin, vin for veggiser, vin til veggismat