Halvfulle glass og halvflasker

Hei, alle vinvenner! Det har vært litt stille her en stund, og ettersom det trolig kommer til å være stille en stund framover også, vil jeg bare dele en liten oppdatering.

Jeg startet Vin og vegetar i juni 2016, og det er snart åtte år siden, og da så livet mitt annerledes (og mindre hektisk) ut. I begynnelsen kom det nye innlegg omtrent en gang i uka, og så omtrent annenhver uke, og så omtrent en gang i måneden, og så omtrent annenhver måned. Jeg har fått stadig mindre tid å avse, dessverre, og sjansen er liten for at jeg får mer med det første, og derfor har jeg lyst til å spille med åpne kort. Denne bloggen har alltid vært en ren hobby og et overskuddsprosjekt, og når overskuddet forsvinner, så spøker det for nettopp disse prosjektene. Jeg har rett og slett ikke nok timer og nok energi til overs til å oppdatere denne bloggen jevnlig lenger. Ettersom jeg aldri har tjent en krone på dette, og ettersom min jobbhverdag som frilanser er ganske uforutsigbar, er jeg helt nødt til å prioritere arbeid som jeg faktisk får betalt for. Det betyr at jeg går på færre smakinger, noe som betyr at jeg har mindre å skrive om, noe som igjen betyr færre innlegg. Det sier seg selv, men det er likevel greit å ha nevnt det!

Jeg holder fortsatt kurs og smakinger selv, og jeg er (lite grann) mer aktiv på Instagram enn jeg er her, og jeg lar denne nettsiden ligge, for det er tross alt over to hundre innlegg og over tusen vintips her inne. Dessuten skal dere ikke se bort fra at det dukker opp noe nytt innimellom, litt sånn plutselig, hvis jeg får ånden over meg.  Denne bloggen er ikke død, den bare sover, og den våkner nok igjen en gang iblant, men jeg vet ikke hvor ofte.

Ettersom jeg er en sånn person som mener at glasset er halvfullt, ikke halvtomt, tenkte jeg å avslutte med noen anbefalinger! Jeg har tenkt på en ting en stund, og det er at jeg skulle ønske at det var flere gode viner tilgjengelig på nettopp halvflaske. Noen ganger er det praktisk med et mindre format, for eksempel hvis man skal på tur, og hvis man er én person, kan det være kjekt med to eller tre glass i stedet for en hel flaske med vin. Heldigvis står vi ikke heeelt uten utvalg, og her kommer noen favoritter!

Sprudlevin:
Denne cavaen, som er slank og lett.
Denne crémanten, som er en fin allrounder.
Denne rosa ferrarien, som er myyyye billigere enn bilen.
Denne englenderen, som kommer fra en av landets beste produsenter.
Denne champagnen, som er skikkelig klassisk og har en hyggelig pris.

Hvitvin:
En liten Crudo, fordi den er livlig og matvennlig.
En liten riesling, for en god utgave slår aldri feil.
En liten chablis, fordi den er sval og mineralsk.
En liten sancerre, fordi den er syrefrisk og elegant.
En liten albariño, fordi den byr på solmoden frukt.

Rosa vin:
Denne franske varianten, som er tradisjonell og tidløs.
Denne østerriske varianten, som er litt mer moderne og litt mer leken.

Rødvin:
En liten Periquita, for dem som liker en fruktig og bærdreven stil.
En liten fransos, for dem som liker en skogsbærpreget og noe kjøligere stil.
En liten barbera, for dem som liker en rund og lettdrikkelig stil.
En liten spanjol, for dem som liker en mer sødmefull og fatpreget stil.
En liten barolo, for dem som liker en krydret stil og et fast grep.

Alle vet at det ikke er størrelsen som teller, og her er det mye å kose seg med.

Takk for meg for denne gang!
Smil og skål herfra, som alltid!

Foto: Ferbugs via Pexels

Legg igjen en kommentar, da vel!