Epler i rødvin

Epler i vin / vinogvegetar.no

Her kommer et tips til en spennende dessert som både smaker og varmer godt i novembermørket!

Denne oppskriften kommer fra ei femten år gammel kokebok (ISBN 1-40544-320-0), og jeg finner den ingen steder på nett, så jeg tillater meg å oversette og tilpasse den, og så dele den med dere.

Det er altså snakk om pannestekte epler, med rødvin, appelsinsaft og kanel, så det blir litt som en fruktig – og spiselig – variant av gløgg, haha! Enkelt, morsomt og godt. Dette bør prøves!

Epler stekt i rødvin

Til fire personer trenger du:
4 epler
2 ss sitronsaft
40 gram smør
60 gram sukker
1 liten appelsin
1 kanelstang
1,5 dl rødvin (her kan du bruke hva som helst)
200 gram blåbær

Framgangsmåte:
Fjern skallet og kjernene fra eplene og skjær dem i tykke båter. Legg dem i en bolle og hell over sitronsaft, og prøv å kaste litt rundt på dem så de fleste eplebåtene kommer i kontakt med sitronen, for da blir de ikke brune. Vi vil ha den lekre rødvinsfargen, hoho!
Smelt smøret i stekepanna og tilsett sukkeret, slik at du får en slags lake. Ha eplebåtene oppi og la dem steke i et par minutter, og sørg for at de blir godt dekket av sukkerlaken. Skjær noen tynne skiver appelsinskall og ha dem oppi, sammen med kanelstanga. Skvis appelsinen og tilsett appelsinsaften, sammen med rødvinen, og kok opp. La det hele putre i ti minutter, mens du rører jevnlig. Så tilsettes blåbærene, og de får koke med i de siste fem minuttene. Nå bør eplebåtene være møre! Plukk vekk appelsinskallet og kanelstanga, og så er desserten klar. Serveres varm, gjerne i dype skåler, slik at man får med seg mye av den gløgglignende sausen.

For ordens skyld: Den ferdige desserten inneholder ikke alkohol, ettersom den fordamper når man koker rødvinen. En festlig og litt dekadent dessert er det likevel!

Håper det smaker!

Reklame

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s