Jeg er så glad i gløgg!
I år har jeg smakt på to nye varianter, begge fra svenske Blossa. De lanserer ulike typer hver vinter, men i år kom det to nyheter hit til Norge. La oss se nærmere på dem!
Den første er denne, en økologisk rødvinsglogg!
Dette er en klassisk gløgg som gir den gode følelsen. Jeg liker at den ikke er så sterk (den inneholder 10 % alkohol), for da blir det mer fokus på hygge enn på hurlumhei. Dessuten synes jeg at den har fin fylde, passelig sødme og god kryddersmak – selv om det kanskje er litt mye kardemomme etter min mening. Gløggen er likevel mye bedre enn billige butikkvarianter som man blander ut selv, og den fungerer ypperlig sammen med mandler og rosiner, som seg hør og bør!
Blossa Ekologisk koster 120 kroner og finnes her på Vinmonopolet.
Den neste varianten kommer i heftig, gul flaske og heter Blossa 17!
Blossa erkjent for å lansere en ny og unik gløgg hvert år, og denne utgaven falt skikkelig i smak hos meg. Det er en hvitvinsgløgg, noe jeg synes er veldig undervurdert her til lands, og så har de hentet eksotisk inspirasjon fra India! Det lukter og smaker av tørket mango, kandisert sitrusskall og nellik. Dessuten har den et lite innslag av chili, som sammen med 15 % alkohol gjør denne gløggen litt i skarpeste laget for meg. Det er min eneste innvendig, for ellers er den veldig god og spennende.
(For øvrig må man være innstilt på hvitvinsgløgg og tropisk smak når man skal drikke denne, for man risikerer kommentarer som «men er dette egentlig gløgg?» fra dem som forventer noe mer tradisjonelt, hihi.)
Blossa 17 koster 148 kroner og finnes her på Vinmonopolet.
Dette er andre året jeg omtaler ferdig vingløgg her inne (fjorårets innlegg ligger her). Kanskje jeg skal prøve å smake meg gjennom alle de ulike merkene etterhvert?
Inntil videre synes jeg at hjemmelaget gløgg er den aller, aller beste, men det er kjekt å kunne jukse litt iblant.
Nyt førjulstida, dere!
Takk til Altia for smaksprøvene!