Hellstrøms rødvinsgløgg

hellstromgloggmoestue

Det er gløggsesong! Herlig!
Julestemningen sprer seg med lukta av krydder, og det er godt med noe å varme seg på i vinterkulda.

Jeg kommer fra en gløgg-glad familie, og jeg liker å lage det fra bunnen av, etter en håndskreven oppskrift som jeg har fått av moren min. Den gløggen er selvfølgelig den aller beste i verden, og sånne butikkjøpte, halvferdige greier kan ikke måle seg med den, men i den travle førjulstida kan det være kjekt å ha noen snarveier. Kanskje selveste Eyvind Hellstrøm, hele landets mesterkokk, som rydder opp både her og der, kan by på et verdig alternativ?

Hellstrøm lanserte sin egen gløgg 2014, og da gikk det meg ærlig talt hus forbi, men i år fikk jeg tilbud om å prøve den. Det ville jeg, så klart!

Mitt første inntrykk var at det er veldig lettvint å bare ha én ting å forholde seg til. Rett i kjelen med flaska!
I nesa: Solbær og rosiner, nellik, kardemomme, et hint av sitrus.
I munnen: Kraftig, kompleks, krydret smak! Veldig fin fylde og god lengde. Den er visstnok tilsatt litt appelsin, og man kjenner en viss frisk syrlighet som fungerer som en motvekt til sødmen, slik at den ikke blir altfor søt eller for tung i lengden.
Mitt lille minus er faktisk at jeg synes det er for mye alkohol i den. Denne gløggen ligger på 15 prosent, og jeg kunne fint klart meg med 13 eller 14, for da hadde den vært «snillere», og man kunne drukket mer for kosens skyld. Dette varmer på mer enn én måte!

Hellstrøms gløgg er laget av økologiske råvarer og basert på den italienske druen montepulciano. Den koster 159 kroner på Vinmonopolet.

Denne gløggen er – selvfølgelig – ikke like god som den jeg lager selv fra bunnen, men den er myyye bedre enn sånn sirup man kjøper på super’n og blander ut. Dette er enklere og koster omtrent like mye, men det viktigste er uansett den gode smaken!

Jeg er glad for at vi har sterke gløgg-tradisjoner her i nord, og Hellstrøm lykkes godt med å videreføre dem.

Takk til Moestue Grape Selections for smaksprøven og for lånet av bildet!

Reklame

En kommentar om “Hellstrøms rødvinsgløgg

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s