Forsetter for den vinglade

2017

Vi skriver 2017! Hva med å utfordre deg selv på vinfronten i år?

Her kommer tre forslag til flytende nyttårsforsetter!

 • For hver vin jeg kjøper som jeg kjenner fra før, skal jeg kjøpe en jeg ikke har smakt
  Vi er vanedyr, og ettersom vinverdenen er stor og uoversiktlig, blir det ofte til at man kjøper det samme gang på gang. Skal vi utvide horisonten vår, må vi prøve nye ting! For hver gang man plukker med seg ei flaske med standard-vin, den man pleier å kjøpe og vet at man liker, bør man også smake på noe nytt. Det kan føles litt skummelt, men man kan jo ta utgangspunkt i det man kjenner og enten spørre seg for – «jeg liker denne, kan du anbefale noe lignende?» – eller prøve seg fram selv, for eksempel ved å finne samme drue fra et annet land eller en annen vin fra samme produsent. Eventuelt kan man slå til med noe helt nytt og ukjent, for eksempel noe man aldri har hørt om før. Spennende!
 • Jeg skal bli flink til å bruke Vivino og Vinmonopolets app
  Dette tipset gjelder selvfølgelig for dem med smarttelefon – og det er vel de fleste? Det finnes apper for alt man kan og ikke kan tenke seg, men disse to er veldig kjekke å ha.
  Med Vinmonopolets egen app kan man scanne strekkoden på flaska og få opp en masse ekstra informasjon, og man kan sjekke hvor det nærmeste polet befinner seg til enhver tid. Praktisk! Det går til og med an å kjøpe vin direkte i appen, slik at man bare kan stikke innom og hente den.
  Vivino er en enorm, internasjonal app hvor entusiaster fra hele verden deler erfaringer og anbefalinger. Scann etiketten på en hvilken som helst vin, og den gjenkjennes automatisk. Du kan gi poeng og legge inn kommentarer, og slik bygger man opp en oversikt over det man drikker og liker. Appen er akstra kjekk for viner man drikker i utlandet, som ikke nødvendigvis er tilgjengelige i Norge, og for sånt man vil huske til senere.
 • Når jeg lurer på noe, skal jeg finne ut av det
  Dette er en god vane å legge seg til, for det dukker stadig opp spørsmål når man drikker vin. Iblant står det et ord på etiketten man ikke forstår, og noen ganger kommer man over en type kork man aldri har sett før, og innimellom lurer man kanskje på hva som egentlig er forskjellen mellom den ene og den andre flaska når man står foran hylla på polet. Det koster ikke stort å spørre noen, eller å søke på den allvitende verdensveven! Det føles så bra å få svar på sånt man lurer på, og jo mer man lærer om vin, jo mer interessant blir det!

Med disse tre tankene i bakhodet kan dette året bli ekstra bra, tror jeg.

Om jeg i all beskjedenhet får komme med en ekstra oppmuntring til slutt: Hvis du kjenner andre som er glade i mat og vin, tips dem gjerne om denne siden!
Vin og vegetar finnes dessuten på Facebook og Instagram også, og jeg blir veldig glad for alle klikk, følgere og kommentarer.

Jeg ser fram til et nytt år med vinglede og god mat! Smil og skål fra Synne!

Foto: Birgitte Tohm via Unsplash

Reklame

En kommentar om “Forsetter for den vinglade

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s