Nyttårsbobler

Det skal helst sprudle i glasset når ett år er over og et annet begynner. Her kommer et konkret tips til en god musserende vin som gir mye for pengene!

Aller først, i ærlighetens navn: Når festen er i full gang og midnatt bare er noen minutter unna, og man har spist og drukket hele kvelden og først og fremst trenger noe kullsyreholdig å skåle med når alle roper «godt nytt år!»- da kan det å åpne en 500 kroners champagneflaske kanskje kalles å kaste perler for svin. Champagne skal nytes når man har tid og anledning til å sette pris på den, ikke søles ut i ei snøfonn fordi man er opptatt med å kline med fremmede. (Det gjelder for øvrig all god sprudlevin, men man skal jo kose seg!)

Crémant er liksom lillebroren til champagne. Den lages på samme måte, men i andre deler av Frankrike (og det er altså kun musserende vin fra regionen Champagne som kan sette dette verdenskjente, velklingende ordet på etiketten). Crémant kan holde like høy kvalitet og være vel så godt som champagne, men koster ofte bare en brøkdel. Med andre ord kan man gjøre noen kupp i denne kategorien!

Jeg drakk en crémant forleden som jeg gjerne vil anbefale. Den lukter av modne epler og ristet brød, og den er fyldig og kompleks, og likevel lett og forfriskende, slik man vil at sprudlevin skal være. En passende vin både til nyttårsmiddagen og til midnattsskålingen! Med en prislapp på 170 kroner er den et skikkelig godt kjøp.

Nyttårsbobler/vinogvegetar.no

Caves de Hautes-Côtes Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2011, finnes her på Vinmonopolet.

Skål og GODT NYTT ÅR, mine vinglade venner!

Reklame

En kommentar om “Nyttårsbobler

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s