Etter de heeelt ferske vinene i forrige uke er det kjekt å kunne følge opp med en Beaujolais på et litt annet nivå!
Dette er Yohan Lardys Cru Fleurie Le Vivier 2018, som jeg fikk i gave forleden. (Takk, den falt i smak!)
Fleurie er en del av Beaujolais som er kjent for ekstra myke og elegante viner, og det sies å være på grunn av jordsmonnet, som inneholder en spesiell type rosa granitt. Her holder vinmakeren Yohan Lardy til. Han er femte generasjon i familien som lager vin, men han etablerte sitt eget vinhus i 2012.
Hos Yohan Lardy blir druene plukket for hånd, og alle vinstokkene er minst 40 år gamle. Druene dyrkes på økologisk vis, og vinproduksjonen er vegansk. I akkurat denne vinen stammer druene fra én vinmark, le Vivier, med opptil 70 år gamle planter. Etter at gjæringen er over, får vinen ligge på gamle eikefat i et halvt år for å godgjøre seg.
Resultatet er en vin som er sval, floral og kirsebærpreget. Den har fin konsentrasjon og runde tanniner. Den er fruktig, lettdrikkelig og silkemyk. Dette er en sånn vin som ikke krever noe av deg, som bare vil deg vel. Slike viner trenger vi på denne tida av året.
Yohan Lardy Fleurie Le Vivier 2018 koster 230 kroner og finnes her.
God helg, dere!