Louis Moreau Petit Chablis 2015: Vårvinter på flaske

Mer snø, i hvert fall her på Østlandet! Vinteren er ikke over, men det er blitt lysere og mildere, og enkelte vårtegn har begynt å dukke opp. Med andre ord er det vårvinter!

Du kjenner sola varme, men må pakke skjerfet tettere om halsen så fort det kommer et vindpust. Det er stadig en god stund til støvletter kan byttes ut med småsko, men på den annen side er det fortsatt dagslys ute når du går fra jobb eller skole. Det drypper smeltevann fra alle tak på solskinnsdager, som fryser til om natta og gjør det speilglatt om morgenen. Fem plussgrader den ene dagen, fem centimeter snø den neste. Denne kontrastfylte, uforutsigbare tida. Vårvinteren.

Den finnes i vinform. Vinen heter petit chablis [pøti shabli], og er lillebroren til den mer kjente chablis. Begge lages på druen chardonnay i Frankrike, nord i regionen Bourgogne. Her består jordsmonnen av spesielle typer kalkstein som gir vinene et eget særpreg. Petit chablis er ikke like anerkjent som chablis, men det betyr i praksis at man får mer vin for pengene!

Vinhuset Louis Moreau er familiedrevet og har laget vin i Chablis-området i seks generasjoner. Deres petit chablis fra 2015 er som vårvinteren, lys og blek, med et kjølig preg. Den lukter av epler og sitrusfrukt, og den er mineralsk, som grusen som knaser under skoene når fortauet er strødd. Den er syrefrisk og livlig. Dessuten har den et snev av hvite blomster og tropisk frukt. Lovnader om vår!

Forresten er vinen vegansk, noe som alltid er en bonus, og den kommer i flaske med praktisk skrukork. Passer som apéritif, til lette pastaretter og milde hvite oster, til fisk og skalldyr (for dem som spiser det) og helt for seg selv. Den finnes her på Vinmonopolet, og koster 182 kroner.

En lett og elegant vin som er perfekt å gå våren i møte med!

Takk til Stenberg & Blom for smaksprøven!

Reklame

7 kommentarer om “Louis Moreau Petit Chablis 2015: Vårvinter på flaske

  1. MB sier:

    Hei! Lurer på korleis en vin kan være vegansk? Eller, kva inneheld en vin som ikkje er vegansk? Blei nysgjerrig!

    Liker

  2. Tilbaketråkk: My March | Et dryss kanel
  3. Tilbaketråkk: My March | Et dryss kanel

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s