Rød pestopasta med grønne grønnsaker og valnøtter

Cooking

Pasta er vinneren når det skal lages raske, enkle hverdagsmåltider som smaker og metter, og det er naturligvis mye godt vinfølge å finne i Italia!

Den røde pestoen havner gjerne i skyggen av sin grønne storebror, men den har mye å by på. Jeg liker å bruke den som den er, slik at smaken av soltørkede tomater kommer til sin rett.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg slengte sammen denne retten uten å tenke på måling og mengder, så dette blir ingen streng og konkret oppskrift, men her kommer ingrediensene:

Pasta av valgfri type
Rød pesto (hjemmelaget eller fra glass)
Spinat
Grønn paprika
Avocado
Valnøtter

Det fine med et slikt utgangspunkt er at man kan bruke så mye man har lyst til, hoho!

Variasjon gjør ethvert måltid mer interessant. Her bidrar grønn paprika med sprø konsistens og friskhet, og spinat med en anelse bitterhet, mens avocado er kremet og mildt. Valnøtter gir god tyggemotstand og gjør egentlig alt bedre, sant?

Cooking

Kok pasta, tilpasset antallet personer, etter anvisningen på pakken. Skjær eller riv spinat i små biter, hakk grønn paprika og valnøtter, og kutt avocado i små terninger. Når pastaen er ferdig, tilsett så mye rød pesto du måtte ønske og rør inn grønnsaker og nøtter. Fiks ferdig!

Litt nykvernet pepper, fersk basilikum eller revet parmesan er prikken over i’en – det er jo ikke noe nytt for pastaelskere.

Vinforslag
Til rød pesto passer det praktisk nok både med rødvin og hvitvin! Dessuten kan vi ta utgangspunkt i sausens opprinnelse når vi skal velge vin til – rød pesto (pesto rosso) er nemlig også kjent som pesto alla siciliana, fordi den kommer fra øya Sicilia. Rødviner fra Sicilia lages gjerne med druene nero d’avola og frappato, som først og fremst dyrkes her. Det er jo spennende i seg selv! Vinene er lette, fruktige og mineralske, og kan fungere veldig godt til rød pesto. For eksempel kan jeg anbefale denne. Vil man ha hvitvin, kan man prøve seg fram med to andre sicilianske spesialiteter, nemlig druene catarratto og grecanico (best kjent som garganega andre steder i Italia). De gir viner som er både syrefriske og fyldige, som også får et fint mineralsk preg ute på den vulkanske øya. Jeg har dessverre ikke smakt akkurat denne personlig, men jeg tipper den vil passe fint til en slik pastamiddag.

Vel bekomme!

Reklamer

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s