Couscoussalat med røstede rotgrønnsaker

Autumn salad

Herlig høstmat!

Denne lune og mettende salaten passer perfekt nå som de norske rotgrønnsakene er på sitt beste.

Her kommer en enkel oppskrift på en skikkelig god middag – med vintips til, så klart!

Oppskrift og framgangsmåte
(til to skrubbsultne personer, og da blir det fortsatt rester til lunsj dagen etter, hoho)

To poteter
To gulerøtter
To hvite beter
Ei halv kålrot
Tre reddiker
En halv rødløk
To hvitløksfedd
God olivenolje
Fresk gressløk
Salt og pepper

2 dl couscous

Til dressingen:
4 ss god olivenolje
2 ss balsamico
1 ss sennep (gjerne en litt søt type – om du vil bruke sterk sennep, er det lurt å balansere med litt honning)
1 ts sitronsaft

Man kan variere mengden av de ulike grønnsakene som man vil, så klart, alt ettersom hvor mye man har tilgjengelig og hva man liker best. Jeg sikker på at det vil smake uansett!

Autumn saladSett ovnen på 200 grader og skru på grillelementet.

Vask poteter, gulerøtter, beter og reddiker og hakk dem opp i biter eller skiver. Skrell kålrota, løken og hvitløken og gjør det samme.

Legg alle grønnsakene på ei stekeplate med bakepapir. Ha på rikelig med olje, samt hakket gressløk, salt og pepper.

Autumn saladSett brettet i ovnen og la grønnsakene steke i omtrent 25 minutter.

I mellomtida tilberedes couscousen etter anvisningen på esken, og dressingen lages ved at man rører sammen de fire ingrediensene, for eksempel i en kopp.

Autumn saladGrønnsakene er ferdige når de er møre og begynner å få farge. Da tar man dem ut, og begynner å glede seg veldig til å spise dem.

Autumn saladTil slutt blander man grønnsakene med couscous og dressing i en stor bolle, og kanskje gir man herligheten et ekstra dryss med gressløk.

Så serverer man og spiser av hjertens lyst!

Vinforslag

I denne retten finner vi ulike teksturer og aromaer, og baking i ovn gjør grønnsakene mørere i konsistensen og mildere på smak, mens dressingen er både litt søt og litt skarp. Derfor er det lurt å velge en vin som har flere bein å stå på, altså noe som kan takle og tilføre både syrlighet og sødme. I slike situasjoner er riesling vår venn! Dette er en drue som gir veldig varierte viner, men i dette tilfellet kan det være lurt å velge en som er ung og tysk og som ikke er helt tørr. Står det halbtrocken på flaska, er du på rett vei!

Alternativer for dem som foretrekker helt tørr matvin er grüner veltliner fra Østerrike, som ofte er både fyldig og frisk, eller en sauvignon blanc fra Loire, som er både syrlig og fruktig.

(Vil du heller ha rødvin, kan det fungere godt med en lett variant som for eksempel en grenache eller en pinot noir, eller eventuelt en beaujolais, som lages på druen gamay.)

Vel bekomme!

Autumn salad

Oppskriften ble opprinnelig publisert på bloggen Et dryss kanel.

Reklamer

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s