Fire rosa vintips til Valentinsdagen

Bobler med Liora Levi / Smaksfestivalen 2016

Enten du skal feire med din hjertenskjær eller skåle for deg selv, fordi du faktisk har det helt utmerket i ditt eget selskap. Enten du er sammen med familie, venner, kjæledyr eller en tilfeldig Tinder-date… 14. februar er Valentinsdagen, eller alle hjerters dag. Det er også en fredag, så samme hva man måtte synes om denne tradisjonen, er det all grunn kose seg med noe godt i glasset!

Selvfølgelig skal det være rosa, og det skader ikke om det også er rimelig priset og lett å få tak i. La oss se hva vi finner…

Matua Rosé
Om du liker en lett, frisk og syrlig stil, vil du like denne. Den lukter og smaker av rips, grapefrukt og urter.
(Finnes i basisutvalget, så lenge butikken er av en viss størrelse.)

Allesferloren Tinta Rosé
Om du foretrekker en litt fyldigere og mer moden stil, er dette en god og interessant vin. Den byr på bringebær og krydder, og har et varmt, litt røstet preg i avslutningen.
(Denne ligger i bestillingsutvalget, men har som regel kort leveringstid til de fleste pol, så om man kjøper den i dag…)

Bobler: J. laurens La Rose No. 7
En skikkelig livlig og forfriskende crémant, med smak av epler og sitrus. Knusktørr, kremet og oppløftende.
(Denne er også i basisutvalget, så de større butikkene har denne i hylla.)

Alkoholfritt: Vinosse Sparkling Rosé
De som ikke drikker alkohol, bør også kunne skåle i rosa bobler! Denne er blant de beste alkoholfrie vinene på markedet, mener jeg, med sin fine kompleksitet.
(Finnes i basisutvalget og er tilgjengelig i mange av landets polutsalg.)

Jeg har tidligere tipset om tre gode typer rosé fra Frankrike, forresten, for dem som vil smake seg fram i det rosa landskapet.

Happy Valentine’s Day! 💕

Legg igjen en kommentar, da vel!