Med våren kommer lysten til å eksperimentere, og her kommer tre matretter som jeg er ekstra nysgjerrig på for tida! Vintips ved siden av skulle bare mangle – kanskje ligger vår nye yndlingskombinasjon og venter på oss?
Bakt ris med sopp og spinat, fra Shutterbean. Her er det hvitvin i oppskriften, så det begynner bra – en god og enkel regel er at når man bruker vin i maten, bør man drikke den samme til! Her ville jeg valgt noe italiensk, for dette virker som en litt enklere og festligere variant av risotto? Dette er en pinot grigio som ville stå godt til soppen og osten, for den er både syrlig og fyldig, og sitrusaromaen ville smake godt til, tror jeg.
Ovnsbakte rotgrønnsaker med halloumi, fra Jamie Oliver. Høres ut som en perfekt middag, jo!
Ettersom halloumi er en gresk ost, ville jeg valgt en gresk hvitvin! De er kanskje ikke så godt kjent her til lands, men det gjør dem jo bare ekstra spennende. Den lokale druen assyrtiko gir syrefriske viner som står godt til vegetarmat! La oss prøve denne, for eksempel!
Vårburgere, fra Joy the Baker. Ja, vårburgere! Det høres definitivt som noe jeg må lage, fortest mulig. Det er kanskje mest naturlig for folk å gripe etter en øl til burgeren, men det finnes viner som fungerer vel så bra! I disse burgerne er det mange forskjellige smaker, og mye grønt, og jeg ser for meg noe forfriskende og fruktig. En vinho verde, kanskje? Da får man kanskje en litt perlende fornemmelse på kjøpet? Ja, jeg tror denne ville passe bra!
Håper det smaker!