Sju gode nyheter i mars

Nytt polslipp, det er alltid gøy! Denne gangen har jeg ikke rukket å smake på like mange viner som vanlig, men noen av dem har selvfølgelig utmerket seg, så her kommer noen tips til produkter som er helt nye på norske pol!

Nyheter i mars / vinogvegetar.no

Musserende

Salmon Montgolfière Brut
Champagnen til høyre på bildet har ikke bare nydelig navn og etikett, den har også en fin pris og en interessant druesammensetning. I champagne er det som regel slik i dag at pinot meunier må sitte bakerst, men det er i endring, og her sitter den i forsetet og utgjør 50 % av vinen. Det gjør den rund og gir den et fint hint av urter, samtidig som den er forfriskende, slik champagne bør være. Godt, morsomt kjøp.
BU, 333 kroner, polnummer 8317901

(Søstervinen med den svarte etiketten består for øvrig av 100 % pinot meunier. Den er også helt ny, og litt dyrere, men også verdt å smake på!)

Hvitvin

Gresser Mounchberg Grand Cru Riesling 2014
Naturvin kan være så mangt, men jeg vil gjerne at det skal være slik som dette! Økologisk, spontanfermentert riesling fra Alsace med et komplekst smaksbilde av moden frukt, og med fin konsentrasjon og lengde. En spennende vin, en sånn man vil snakke med sidemannen om.
BU, 399 kroner, polnummer 8295801

Mud House Sauvignon Blanc 2016
Frisk, livlig sauvignon blanc som ikke føles tung og tobakkspreget, slik noen New Zealand-vaianter gjør. Denne byr på grapefrukt og grønn paprika, og er syrlig og fyldig og fin, og vil passe godt til mat med masse ferske urter i.
BU, 220 kroner, polnummer 8207701

Domaine Carême Le Peu Morier 2016
Chenin blanc er en morsom drue som dessverre er litt undervurdert her til lands. Den kommer fra Loire i Frankrike, og i området Vouvray brukes den til å lage viner som denne. Her får man mye smak av sitrus og kjernefrukt, flott fylde og god balanse mellom fruktsødme og syre. Dette er en vin med stor personlighet, som er veldig matvennlig.
BU, 265 kroner, polnummer 8313001

Paddy Borthwick Pinot Gris 2016
Det er ikke så ofte man ser ren pinot gris fra New Zealand – faktisk finnes det kun sju slike produkter på polet, deriblant denne nyheten. Druen gir ofte fyldige viner, og her får den varmt, tropisk fruktpreg, samtidig som den er syrefrisk og lettdrikkelig.
Basis (kategori 6), 185 kroner, polnummer 8078901

Rødvin

Camille Cayran Le Chêne Noir 2016
En klassisk drueblanding (grenache, syrah, carignan, cinsault) fra Rhône i Frankrike gir en fruktig, krydret vin med smak av skogsbær og et hyggelig hint av pepper. Prisen er også hyggelig!
BU, 155 kroner, polnummer 8279001

Cannonball Merlot 2014
Etter filmen Sideways ble det kanskje ukult å like amerikansk merlot, men det gir jeg blaffen i, jeg gjør det likevel! Innholdet i denne flaska (som jeg først trodde at hadde et foster på etiketten, noe som heldigvis var feil) er 91 % merlot, og den får selskap av litt syrah og litt petit syrah. Resultatet smaker av kirsebær, blåbær og har et hint av mørk sjokolade. En rund vin, som er både frisk og fast i avslutningen. Ypperlig til kvelds!
BU, 240 kroner, polnummer 8183601

Det var det i denne omgang, men jeg håper noe frister, og for mange flere nyhetsomtaler vil jeg anbefale vinbloggen til Liora Levi!

Smil og skål herfra!

Legg igjen en kommentar, da vel!