Vin på skjermen

Hva passer vel bedre om høsten enn å krølle seg sammen og se en film?

Jeg har ikke rukket å få med meg «Vår vingård i Bourgogne» på kino ennå, men håper å finne tid før den slutter å gå. Det er jo ikke hver dag at det vises filmer som omhandler vin! For den som heller vil bli hjemme i sofaen: Her kommer fire andre filmer man kan se om man har lyst til å lære litt om vin mens man lar seg underholde!

Bottleshock / Vin i vrangstrupen (2008)
Spillefilm med den avdøde yndlingen Alan Rickman, som er basert på virkelige hendelser – et viktig vendepunkt i vinhistorien, faktisk. Her møtes stolte europeere og rebelske amerikanere på tvers av landegrenser og tradisjoner. Jeg vil ikke røpe hva som skjer, det må man se filmen for å finne ut av!

Somm (2012)
Dokumentar om studenter som pugger til en krevende vineksamen. Jeg vet det, dette låter da ikke særlig spennende? Faktisk er det overraskende engasjerende saker! Om ikke annet får man et lite innblikk i hva som kreves for å utdanne seg og utmerke seg innen dette store, uhåndgripelige feltet – og man heier på hovedpersonene!
(Forresten har det kommet flere oppfølgere også.)

Sour Grapes (2016)
Dokumentar om en av vinverdenens største skandaler. Historien om en svindel som er nesten for utrolig til å være sann. Jeg vil ikke avsløre noe, man må bare se den!

A year in Champagne (2014)
Denne dokumentaren handler ikke overraskende om Champagne, regionen der en av klodens mest populære og sagnomsuste drikkevarer har sitt utspring, og menneskene som arbeider med å lage den. Det er ikke bare, bare – både de store, berømte vinhusene og de små, uavhengige produsentene har sine utfordringer.

Sideways (2004)
Kanskje tidenes mest kjente vinfilm? Dette er en amerikansk komedie om to kamerater på en fuktig bilferie i California. Denne filmen fikk salget av merlot til å stupe, men flere av stedene som vises ble veldig berømte, og lever på turismen den dag i dag. (Jeg har selv besøkt ett av dem, og det kan du lese mer om her!) Dette er rett og slett en skikkelig underholdende film.

Jeg kan for øvrig også anbefale serien The Trip (pluss filmene basert på den) for alle som er glade i god mat, godt drikke og britisk humor. Her lærer man ikke nødvendigvis sååå mye, men man blir veldig sulten og tørst av å se på, og jeg ler mye og høyt underveis!

På min vil-se-snart-liste står også den nye serien Feed the Beast, som visstnok handler om en dysfunksjonell sommelier, hoho.

Husk at det nesten er påbudt å ta seg et glass mens man ser disse, da. Skål!

Foto: Pablo Garcia Sandaña via Unsplash, CC0.

Reklame

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s