Hvitvin til utendørs hygge

Et tips for dem med utferdstrang, på varme sommerkvelder og på vinfronten!

Sør-Afrika er et spennende vinland, som mange i Norge har til gode å oppdage. På den andre siden av kloden finnes variert terreng og varierte vinmarker, og en av druene som virkelig trives der, kalles lokalt for steen. Her i Europa omtales den som chenin blanc, og den dyrkes først og fremst i Frankrike, men er heller ikke nødvendigvis så godt kjent blant nordmenn… Med andre ord er det flere grunner til å smake på denne vinen!

Chenin blanc / vinogvegetar.no

Innholdet i denne flaska er 100 % chenin blanc. Den kommer fra Stellenbosch, en av Sør-Afrikas mest berømte vinregioner, som ligger i nærheten av Cape Town. Produsenten heter Welmoed, noe som visstnok betyr «med mot». Det passer bra, for den som tør å prøve noe nytt, blir jo som regel belønnet for det!

Fargen er grønngul og blek, men det betyr ikke at det skorter på lukt eller smak. Her finner vi både grønne og gule aromaer – lime og urter på den ene siden, ananas og mango på den andre, pluss et hint av honningmelon. Man kjenner at druene er solmodne og kommer fra et varmt land, samtidig som vinen har en flott, forfriskende syre. Den er fruktig og aromatisk, den byr på seg selv!

Chenin blanc / vinogvegetar.no

Dette er en godt balansert og veldig anvendelig vin, som kan passe til det meste man spiser av lette grønnsaksretter i sommersesongen. Flaska er utstyrt med skrukork og laget av litt lettere glass, noe som både er praktisk og miljøvennlig. Den formerlig roper: «Ta meg med ut!»

Det beste er kanskje prisen, for ettersom vin fra Sør-Afrika ikke er like anerkjent og ettertraktet som den fra for eksempel Chile og Australia (i hvert fall ikke her til lands), får man mye for pengene. På prislappen står det 105 kroner, og vinen finnes her på Vinmonopolet.

Smil og skål herfra!

Takk til VCT Norway for smaksprøven!

Reklame

En kommentar om “Hvitvin til utendørs hygge

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s