Bakte nektariner

Baked nectarines, Et dryss kanel

Denne sommerlige desserten er så god og så enkel å lage! Dessuten består den av sånt som man stort sett har i kjøkkenskapet, og den krever liten tid og er lett å imponere med. Full klaff, med andre ord!

Dette er forresten en fin måte å bruke overmodne nektariner på, og man kan variere med andre steinfrukter, som fersken og plomme.

Oppskrift og framgangsmåte (til to personer)

2 nektariner
2 ss smør
3 ss havregryn
1 ss sukker
1 ts kanel

Sett ovnen på 175 grader og smør en ildfast form. Del hver nektarin i to og fjern steinene. Legg halvdelene i formen.

Baked nectarines, Et dryss kanelSmelt smøret i en kasserolle eller i en bolle i mikrobølgeovn. Bland inn havregryn, sukker og kanel og rør det hele sammen. (Man kan gjøre fyllet mer avansert ved å tilsette hakkede nøtter, for eksempel, men jeg hadde spist opp alle mandlene dagen før. Sånt skjer!)

Legg en stor skje med fyll på hver halvdel. Ikke vær knepen eller redd for at det ikke skal bli pent; godt blir det uansett!

Baked nectarines, Et dryss kanelSett så godbitene midt i ovnen og la dem bake i 20 minutter, til de ser slik ut!

Baked nectarines, Et dryss kanelNå er det bare å servere og nyte. Søtt, sprøtt fyll møter syrlig frukt – en herlig kombinasjon.

Spises gjerne med en klatt kesam, krem eller iskrem til.

Vinforslag
Ettersom denne desserten er både søt, syrlig og saftig, trenger vi vin med tilstrekkelig sødme, syrefriskhet og alkohol. Jeg anbefaler Sauternes, en dessertvin fra Bordeaux, som er herlig intens og kompleks. Den er litt kostbar, men man får kjøpt den på små flasker, for man drikker jo gjerne små mengder dessertvin – og den kan også nytes helt alene!

Omnomnom.

Oppskriften ble først publisert på bloggen Et dryss kanel.

Reklamer

En kommentar om “Bakte nektariner

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s