God kombo: Asparges og sauvignon blanc

Aspargessesongen er kort, så det gjelder å nyte denne gode grønnsaken mens man kan!

Den første halvdelen av sommeren er høytid for asparges, og det er en råvare som er herlig rask og enkel å tilberede. Den kan kokes, stekes, dampes, grilles eller spises som den er – både sunt og godt blir det uansett.

Asparges har en karakteristisk smak, og kan fort overkjøre viner som ikke har nok intensitet og snert. Her kommer sauvignon blanc inn i bildet! Dette er en hvit, opprinnelig fransk drue som ikke lar seg overskygge. Den er syrefrisk og smaksrik, og gir oss gjerne assosiasjoner til sitrusfrukt, stikkelsbær, grønne urter og iblant noe nesten svovelaktig, som passer godt sammen med smaken av asparges.

Sauvignon blanc (uttales forresten «såvinjå bla») trives ofte best i relativt kjølig klima, som Frankrike og New Zealand. Der kommer den naturlige syren til sin rett – dette er ikke druen for de som helst vil ha søt hvitvin. Sauvignon blanc egner seg ikke spesielt godt til lagring på flaske, så vinen er som regel drikkeklar med én gang. Det betyr at vi kan kjøpe ung og rimelig vin og få mye for pengene!

Dersom asparges spiller en fremtredende rolle i maten, kan sauvignon blanc anbefales som vinfølge.

Bon appétit!

Foto: Markus Spiske via Pexels.

Reklame

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s