Høstferieviner

Hei og hå! Gratulerer med gjenåpningen, alle sammen!

Autumn pastels

I dag vil jeg tipse om fire viner i praktiske forpakninger, med tanke på høstferien som er på vei. Det er sikkert mange som skal pakke sekken og ta turen inn i skogen, opp på fjellet, ned til båten eller ut til hytta, og da er det jo kjekt med noe som er lett å ta med seg. Her følger derfor en rød og en hvit bag-in-box som jeg faktisk synes er verdt pengene, pluss to små jokere i form av en uventet rødvin og en hvitvin med pant!

La Parra Bariño
Dette er en spansk hvitvin, laget på albariño, som er aromatisk og livlig. Den smaker av gul grapefrukt og hvit fersken, med preg av stein og snev av salt. Fin fruktkonsentrasjon. Frisk og syrlig, men solvarm. En kjekk allrounder som fungerer både for seg selv og til mat – som for øvrig nylig er blitt relansert og satt 70 kroner ned i pris.  Det er en fin bonus, og denne kartongen er et godt valg til feriens utflukter.

Heidi Schröck & Söhne Junge Löwen Red
Her har vi en splitter ny østerrisk rødvin som er spesiallaget for det norske markedet. Den består av to druer, St. Laurent og blaufränkisch, og når man putter nesa nedi glasset, kjenner man lukta av en masse forskjellige mørke bær og blomster. Vinen er fruktdreven og nyansert, med god lengde og en fin syrlighet. En lett, leskende sak som passer godt både alene og på matbordet, og en kartong som du trygt kan ta med deg på ferden.

Planet B
Vi er jo vant til at BIB står for bag-in-box, men i dette tilfellet står det for bag-in-bottle! Dette er altså ei vinflaske, men den er laget av papp med aluminium inni! En gøyal nyvinning som fortjener litt oppmerksomhet, synes jeg. Som navnet antyder, er dette en vin som er laget med omtanke for miljøet, og den er økologisk og vegansk. Det er en spansk rødvin, en blanding av tempranillo og monastrell, og selv om den ikke er spektakulær, så er den heller ikke noe dårlig kjøp. Vinen er lett og rund, med et sødmefullt bjørnebærpreg. Den er fruktig og sjarmerende, med nok syre til at den får fin balanse, og med litt grep i avslutningen. En lettdrikkelig rødvin og et morsomt valg til høstens kortere ekskursjoner.

3 Generations of Peace Sauvignon Blanc
Dette er en aluminiunsboks, som inneholder to små eller ett stort glass med hvitvin fra New Zealand. Innholdet er egentlig overraskende bra, synes jeg. Vinen byr på solgul sitrus som grapefrukt og pomelo, steinfrukt, hvite blomster og et hint av grønn te. Den er tropisk, aromatisk og fyldig, med en syrlig snert. Denne passer når man bare tar en dagstur og vil ha et glass eller to underveis – og så kan man altså pante boksen etterpå. Slett ikke dumt, vil jeg si.

God tur!

Reklame

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s