Fem år med Vin og vegetar! (Pluss halvannet med pandemi…)

Hei, dere! I dag vil jeg egentlig bare oppdatere litt, for i dag er det fem år siden jeg startet denne bloggen. Hipp hurra for Vin og vegetar!

Noen har kanskje lagt merke til at det har vært litt stille her inne de siste månedene, og det er det en veldig konkret grunn til. Pandemien. Hele bransjen har ligget brakk lenge, noe som har gitt meg mye mindre stoff å skrive om, og på privaten har 2020 og 2021 vært ganske turbulente år.

Dette er ingen personlig blogg, og jeg som skriver, Synne, er ikke spesielt synlig her inne. Jeg er jo utdannet både journalist og sommelier, så jeg foretrekker å forholde meg objektiv når jeg skriver om vin. (Jeg har riktignok en personlig blogg, Et dryss kanel, for dem som måtte være nysgjerrige.) Samtidig er det jo slik at jeg bare er én person, og at jeg ikke tjener noe på denne bloggen, den er et rent overskuddsprosjekt – og når overskuddet mitt forsvinner, er det egentlig bare naturlig at det merkes. Det siste halvannet året har vært skikkelig tungt, for jeg er blitt relativt hardt rammet av pandemien. Jeg har vært permittert i lang tid, ventet i månedsvis på dagpenger, måttet slutte i en jobb fordi stedet måtte stenge, vært arbeidssøker oppi all usikkerheten, heldigvis begynt i ny jobb, måttet utsette bryllupet mitt, hatt alvorlig sykdom i nær familie, blitt permittert igjen fra den nye jobben, og så måttet utsette bryllupet mitt enda en gang – for å nevne noe. Dessuten bor jeg i Oslo sentrum, så tilværelsen har vært sterkt preget av langvarige lockdowns og svært strenge restriksjoner. Dette har rett og slett vært en stor påkjenning, både økonomisk og sosialt og psykisk, og det tar tid å hente seg inn igjen. Nå er det snart tre måneder siden gjenåpningen begynte,  og vaksineringen går stadig framover, men hverdagen er fortsatt preget av pandemien for oss som bor og jobber sentralt i Oslo. Ikke minst vil vinbransjen og serveringsbransjen trolig trenge hele høsten, og kanskje mer enn det, på å stabilisere seg. Alle må bare ta den tida de trenger, og det gjelder også en skarve hobbyblogger, hoho.

Når stadig mer blir lov og legitimt igjen, når det blir flere smakinger og samlinger og mer stoff, når overskuddet mitt returnerer, håper jeg å komme sterke tilbake her inne. Inntil det skjer, blir det nok fortsatt sporadiske oppdateringer. I mellomtida er det heldigvis mye snacks i arkivet, så man kan søke og hoppe og klikke seg rundt blant årevis med blogginnlegg. (Fem år, for å være nøyaktig!)

Dessuten kan det være lurt å følge Vin og vegetar på Instagram, for der er det litt mer aktivitet. Ikke enormt mye, haha, men litt mer.

En liten forklaring var på sin plass, tenkte jeg, på en dag som denne. Takk for forståelsen, og takk for at dere følger Vin og vegetar! Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Reklame

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s