Hvitvin til antipasti

vinogvegetar.no

En vinanbefaling for den som liker småretter med italiensk tilsnitt!

Middelhavskulturen byr på mange fristelser, og om man planlegger en italiensk aften, står det ofte mye forskjellig på menyen. Det er ikke alltid så lett å finne drikke som passer til alt, men her kommer et forslag til en omgjengelig og sympatisk hvitvin.

Anselmi er en liten produsent i Soave-området i Veneto som går sine egne veier. Soave er det kanskje noen som har hørt om? I denne delen av Italia lages det først og fremst hvitvin med den lokale druen garganega, og strenge regler må følges for å kunne sette nettopp «Soave» på etiketten. Denne familieprodusenten, derimot, lager reglene selv, og blander inn internasjonale druer i tillegg.

I vinen San Vincenzo er det fortsatt den lokale helten garganega som spiller hovedrollen, men den får selskap av chardonnay, som tilfører fylde, og av sauvignon blanc, som er syrefrisk og sitruspreget. Resultatet blir en balansert, sjarmerende og svært anvendelig vin, som passer veldig godt til fingermat/småretter/tapas, eller antipasti, som italienerne kaller det!

Under Oslo vinfestival spiste jeg en nydelig middag på Louise på Aker Brygge, og der fikk vi servert forretten over. Den besto av mye godt; lefse med kremost og urter, et lite stykke vegetarlasagne, syltet sopp, chilimarinert oliven og blåmuggost – samt et kamskjell, for den som spiser denslags. Med andre ord var det mange ulike smaker og teksturer, men vinen gjorde susen, ettersom den er både fruktig, fyldig og syrlig. San Vincenzo er dessuten lettdrikkelig og forfriskende, og passet dermed fint til starten av middagen. Den kan også drikkes helt på egenhånd, for eksempel som en såkalt aperitivo, en drink før måltidet.

Med sine mange bruksområder og sin hyggelige pris (145 kroner) er Anselmi San Vincenzo et godt kjøp, og den finnes her hos Vinmonopolet.

Buon appetito!

Reklame

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s