Her kommer en enkel, sunn og god middagsrett!
Det er hverdagsmat vi spiser mest av, så den skal man kose seg med, synes jeg!
Dette er veldig lett å lage, og jeg er litt hekta på grønnkål for tida. Jeg synes det er så digg at den beholder den sprø konsistensen, selv når den varmebehandles, og så smaker den så friskt og godt!
Oppskrift og framgangsmåte (til to personer)
-300 gram pasta av valgfri type
-en halv løk
-et fedd hvitløk
-to gode never grønnkål
-en halv paprika
-en håndfull cherrytomater (vi brukte gule, for variasjonens skyld)
-god olivenolje
-fersk basilikum
-parmesan (valgfritt)
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, gjerne med en terning grønnsaksbuljong i vannet, for da blir den ekstra god. Hakk løk og hvitløk og la dem surre sammen i ei stekepanne til løken blir blank. Fjern stilkene fra grønnkålen og skjær bladene opp i passelig store biter, og hakk paprikaen og cherrytomatene. Ha alt sammen oppi stekepanna og la det surre sammen med løken i fem minutters tid. Hell vannet av pastaen, men la det være igjen noen spiseskjeer. Tilsett grønnsakene oppi kjelen, riv litt fersk basilikum (og eventuelt parmesan) over, og avslutt gjerne med et dryss nykvernet pepper.
Vinforslag
Ettersom både tomater og paprika har høyt syreinnhold, og grønnkål og basilikum i tillegg er relativt bitre, trenger vi en vin som er ganske rund. Løken og hvitløken stiller også visse krav til lengde. Likevel vil vi ha noe friskt og lett, ettersom maten er frisk og lett.
Hva med en hvit italiener? Gavi, soave eller vermentino (gjerne med noen år på baken) kan passe bra til denne pastaretten.
Bon appétit!
Oppskriften ble først publisert på bloggen Et dryss kanel.