Vindager vi kan feire hjemme

002national-wine-day2

Gikk du glipp av Chardonnay Day denne torsdagen? Ingen fare, det er National Wine Day den 25. mai!

Nå som kalenderen er tilnærmet tom etter to måneder med lite sosialisering, er det fint å kunne fylle den opp igjen med vindager. Det finnes en hel drøss med mer og mindre offisielle dager som er godt spredd utover året. Man kan markere dem slik man vil, selvfølgelig, i det store eller i det små, men jeg liker å holde en viss oversikt over dager for de vintypene og vindruene jeg liker best. Da har jeg en god grunn til å kjøpe ei flaske i forkant, og så ha den liggende og glede meg til å åpne den, og så gjøre noe ekstra ut av en tilfeldig dato.

Hvilke vindager man har lyst til å feire, avhenger naturligvis av hva slags vin man selv liker. Derfor overlater jeg det til hver enkelt å fylle opp sin egen kalender, men jeg har samlet fire nettsider som sammen gir et ganske utfyllende og oppdatert overblikk over verdens vindager.

En oversikt fra Winefolly (bildet er også lånt herfra!)

En oversikt fra VinoDiversity

En oversikt fra Travelling Corkscrew

En oversikt fra VinePair

Sånn, da har vi fått dekket det meste, tror jeg, og dere har fått noen tips om andre vinsider med på kjøpet, hoho.

En vakker dag er den nye normalen på plass i samfunnet vårt, og når noen spør hvilke planer vi har for en bestemt dato, vil vi kunne svare at vi skal på kino, på middag eller på fest. I mellomtida kan vi skrive opp noen vinøse merkedager i kalenderen, sånn at om noen spør hva vi skal den 25. mai, kan vi i det minste si: «Vet du, den dagen har jeg planer om å åpne ei flaske vin!»

Smil og skål herfra!

Reklame

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s