Lett, rund rødvin til pizza

Pizza

Mange tenker automatisk på øl når de skal spise pizza, men det kan være veldig godt med rødvin i glasset!

Alle vet jo at smaken av en pizza varierer stort med hva man velger å legge på den. (Alle vegetarianere vet også at mange pizzasteder merkelig nok mister all fantasi i det øyeblikket de blir bedt om å lage en vegetarvariant, men det er en annen sak.) Poenget er at dersom man bruker ingredienser med sterk og karakteristisk aroma, vil smaksbildet til hele pizzaen endre seg. Dette gjelder for eksempel chili, hvitløk, blåmuggost og artisjokk. Ettersom det finnes uendelig mange kombinasjoner, er det vanskelig å peke ut én rødvin som passer til all pizza, men det kan være greit å ha et utgangspunkt!

Ikke overraskende vet italienerne råd. De drikker gjerne barbera til pizzaen sin.

Barbera er en drue som først og fremst dyrkes i regionen Piemonte, og som gjerne blir til runde, lette viner med god fruktighet og lite tannin. Disse vinene passer fint sammen med pizzaens tomatsaus, som er naturlig syrlig. Den beste barberaen kommer gjerne fra Asti eller Alba, men til pizza trenger vi ikke noe særlig kostbart eller komplisert – en ung og relativt enkel vin, uten eikelagring, fungerer best.

Barbera er også ofte et godt valg til andre matretter med tomat, for eksempel bruschetta og pasta i tomatsaus.

(Forresten: Om du heller vil bruke hvit saus på pizzaen, blir det enklere å velge vin til – da kan det fungere med en frisk hvitvin, for eksempel, og man kan spørre seg fram på polet basert på hvilke ingredienser man vil bruke.)

Nå er det bare å glede seg til neste pizzakveld!

Foto: Thomas Schweighofer via Unsplash

Reklame

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s