Pastasaus på fem minutter

Five minute pasta sauce / etdrysskanel.com

Denne pastaretten er optimal til hverdags, eller som et hemmelig våpen når du plutselig får middagsbesøk.

Hvit pastasaus er ekstra godt, synes jeg. Særlig hvis den er lett og frisk, ettersom tung, tykk ostesaus kan bli litt voldsomt i lengden. Derfor er dette min favoritt, for den er basert på crème fraîche i stedet for ost. Den passer perfekt når man vil lage raske, lette matretter som metter!

Denne sausen er så enkel å lage at det nesten er pinlig å dele den – det er mer et triks enn en oppskrift, egentlig.
Med to basisingredienser kan man lage nok saus til omtrent 500 gram pasta.

Klar?

Du trenger et beger crème fraîche og en sitron.
Del sitronen i to, press sitronsaften oppi begeret og rør sammen.
Nå er sausen ferdig.

Det blir altså så godt! Tenk at det kan være så latterlig lett!
Resultatet er en pastasaus som er både rund og kremet, men som får en frisk spiss takket være sitronen.

Kok og sil av pastaen, ha sausen oppi kasserollen og rør inn hakkede grønnsaker. Bruk det du har for hånden – i mitt tilfelle var det paprika, purre og kikerter akkurat denne dagen. Litt ferskkvernet pepper og noen basilikumblader er prikken over i’en.

Denne superenkle sausen kan tilpasses herfra til månen.
Varianter: Rør inn en spiseskje pesto (både rød og grønn fungerer), god sennep eller oliventapenade. Tilsett en neve ferske urter eller revet parmesan.
Det blir godt uansett, og det tar aldri noe særlig mer enn fem minutter å slenge sammen.

Vinforslag
Det er kanskje ikke så overraskende at vi ser til Italia? Hvit pastasaus fungerer best med hvit vin, og vi trenger noe med nok syre til å «skjære gjennom» fyldig crème fraîche. Dessuten er det ekstra godt med en vin som speiler sitrussmaken. Pinot grigio er vinneren! Denne druen gir lette, syrefriske viner med innslag av sitron, særlig om du finner en fra nordøst i Italia, for eksempel regionene Trentino-Alto Adige eller Friuli Venezia Giulia.  Her er pinot grigio på sitt beste – og om du styrer unna de aller billigste til rundt hundrelappen, og kjøper ei flaske som koster 130 kroner eller mer, får du mye god smak for pengene.

Vel bekomme!

Oppskriften ble opprinnelig publisert på bloggen Et dryss kanel.

Reklamer

2 kommentarer om “Pastasaus på fem minutter

  1. Cecilie sier:

    Hah, denne må prøves! Takk for tips. Alltid godt med oppskrifter på middager som kan lages raskt, for det trenger man innimellom.

    Liker

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s