Torsdagstips

IMG_4435

Her kommer noen tips som kanskje kan lyse opp novembermørket litt!

-Dagens Næringsliv har startet en podkast om vin, der ringreven Merete Bø og reven Thomas Giertsen sitter bak mikrofonene. Det passer jo bra med litt underholdning som er både lett og lærerik i disse dager! Podkasten heter Jeg kan ingenting om vin, og du finner den for eksempel her.

-Alle har hørt at antioksidanter er bra for kropp og sinn, og mange vet at de finnes i vin, men hva slags stoffer er det egentlig snakk om, og hvordan virker de? WineFolly ser nærmere på saken.

-En gladnyhet for Oslo-borgere (eller -besøkende) som spiser grønt: Det har åpnet en Veggie de Luca på Grünerløkka! Det er altså en Deli de Luca med kun vegetariske og veganske godsaker!

-Som noen kanskje så på Instagram (story) i går, har jeg skrevet en artikkel om kanadisk ice wine i nyeste nummer av Vin & Brennevin, som er ute nå.

-På Jancis Robinson sine nettsider, som det er verdt å stikke innom iblant uansett, ble leserne bedt om å bidra med sine egne vinrelaterte skriverier tidligere i år. De fikk inn mye forskjellig, blant annet en vintekst som er skrevet av en datamaskin! Morsom lektyre. Om vi spoler noen år fram er det kanskje kunstig intelligens som står bak alt man leser om vin, haha.

-Jeg vil nok en gang anbefale appen til Vinmonopolet, for den er så praktisk, og oppfordre til bruk av nettbutikken. Om det er én periode vi ikke bør henge rundt på polet og ta på en masse flasker, så er det vel denne perioden. Kjøp det du skal ha på forhånd, så slipper du å virre rundt i butikken lenger enn nødvendig, og så trenger du ikke la deg begrense av det som tilfeldigvis får plass i hyllene! Finn det du vil ha, så sendes det dit du vil, helt gratis. Du får beskjed når varene kan hentes, og du kan gå rett inn og rett ut igjen. Dette er åpenbart den mest Corona-vennlige måten å handle vin på! Det er også det enkleste og mest behagelige, pandemi eller ei. Er du usikker på dette med nettbutikken, har jeg skrevet mer om det her.

-To datotips til slutt: I dag er det «tempranillo day«, så det er en god unnskyldning til å finne fram en god spanjol i kveld, og torsdag om ei uke kommer årets Beaujolais Nouveau! Gøy!

Ha en fortsatt fin uke, dere! Nå gjelder det bare å være mest mulig hjemme, holde avstand, vaske hender og krysse fingrene.

Smil og skål herfra!

Legg igjen en kommentar, da vel!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s